Holistische massage

Lichaamsbeleving en zelfonderzoek

over Heleen

Vrij leven.

Leven vanuit mijn essentie.

Het is eenvoudig en toch niet altijd makkelijk.

Alle wijsheid is al in me aanwezig, maar ja – hoe kom ik daarmee in contact?

Zolang ik me kan herinneren ben ik gefascineerd en toegewijd aan het pad van zelfonderzoek. Eerlijk gezegd zonder aanwijsbare reden. In mij was en is altijd een drang om dingen onder de loep te nemen, mezelf te bevragen en vanuit vrijheid en liefde te leven.

Wanneer leef ik vanuit innerlijke vrijheid en wanneer vanuit angsten, patronen en beperkende overtuigingen? Dit vraagt een nauwkeurig onderzoek.

De taal van mijn lichaam is me lief. Mijn wijze lijf dat me aangeeft wanneer iets klopt, wanneer ik bang ben, waar ik blij van word en waar verlegen…
Als een trouwe metgezel spreekt ze met me.
Meer en meer ben ik mild geworden en luister ik naar haar. Dat is niet altijd makkelijk maar ik weet dat ze het beste met me voor heeft en me altijd weer laat voelen wat mijn richting en mijn waarheid is.
Mildheid heb ik ook voor alle momenten waarop ik toch vanuit angst handel, langer in een situatie blijf dan goed voor me is, iets nog niet durf te zeggen ook al is het belangrijk voor me. Mild met alle momenten waarop ik niet de moed heb om te luisteren. Omdat kennelijk om de een of andere reden de tijd nog niet rijp is.

De open ontmoeting met dat wat nu in me is. Open kijken en voelen.
Dat brengt me het meest dichtbij mezelf.

Mijn innerlijke reis ging via verschillende massage-opleidingen, tantra-trainingen, ayahuasca en truffel-ceremonies en meditaties. En vooral heb ik veel geleerd in het eenvoudige dagelijkse leven. Mijn dochter, mijn partner, mijn familie, mijn vrienden en buren. Het zijn allemaal stuk voor stuk waardevolle mensen waarmee ik het leven mag vieren en waarvan ik veel leer.

Aanraking, delen, stilte, wandelen en dansen zijn voor mij manieren om in contact te blijven met mijn lichaam en mijn gevoel.

Ik vind het heerlijk dat in mijn praktijk en in de opleidingen die ik verzorg allerlei soorten mensen langskomen. Ieder met zijn eigen levensverhaal en zijn eigen uitdagingen. Iedereen komt vroeg of laat momenten of langere periodes tegen waarin je in meer of mindere mate ‘jezelf tegenkomt’. Soms fiets je er makkelijk doorheen, dan weer is de uitdaging pittiger en vraagt het leven van je om stil te staan bij jezelf en echt te gaan luisteren naar wat jij wilt en hoe iets voor jou voelt.
Iedere situatie kan een uitnodiging zijn om meer vanuit jezelf te leven en met een mildere blik naar binnen en naar buiten te kijken.
Ik heet je van harte welkom om jezelf te ontmoeten tijdens een massage en/of een goed gesprek!

Door jarenlange ervaring in het werken met mensen en mijn eigen processen te doorleven, heb ik mijn eigen visie ontwikkeld die het beste samen te vatten is als:
Ik verwelkom je met alles wat in je is. Ik zie jou in je licht en in je duisternis, je zoeken en je niet weten, je wanhoop en je passie.
Ik raak je aan en begeleid je in je onderzoek.