Holistische massage

Lichaamsbeleving en zelfonderzoek

Massage

Door aangeraakt te worden kunnen gebieden die vrij zijn en gebieden die vastzitten voelbaar worden. Een massage ontvangen is contact maken met je lichaam en op deze manier neem je rust en tijd voor jezelf en hoef je niks. In deze ont-moeting kan je er bijvoorbeeld achter komen hoe moe je bent of dat je nog verdrietig of boos bent over iets, zonder dat je het in de gaten had. In je lichaam liggen al deze ervaringen en gevoelens opgeslagen en op het moment dat je wordt aangeraakt, ga je voelen wat er in je leeft. Als je je daarvan bewust wordt, kunnen gevoelens weer gaan stromen. Spanningen nemen af en je levendigheid neemt toe.

De essentie van een massage die ik geef, is dat je je bewuster wordt van jezelf en je lichaam. Welke massage daarbij past, ligt aan je vraag en aan datgene wat er nu in je is. Ik stem af op wat jij op dit moment nodig hebt. De ene keer stevige knedingen en strijkingen, dan weer kleine bewegingen en stille aanrakingen.

Massages die mogelijk zijn:

Ik stem af op jouw lichaam en op de delen waar blokkades zitten of waar extra aandacht nodig is. Door de aanraking kan strakheid meer smelten en kan je steeds meer in overgave ontspannen en landen in je lichaam.

Bij veel mensen zit er spanning in het bekkengebied. Als je bekken vast zit heeft dit invloed op de rest van je lichaam. Deze massage wordt vaak als intens en zeer helend ervaren omdat het bekken op deze manier helemaal met aandacht wordt aangeraakt en spanningen die er zitten kunnen worden ontladen. De massage is passend bij jou als:

  • Je meer plezier en vrijheid in je leven wilt ervaren
  • Je veel spanning ervaart in je onderrug/buik/bekken
  • Je meer je eigen kracht wilt voelen
  • Je last hebt van een (zeer) pijnlijke menstruatie

Dit is een vorm van massage waarbij je gekleed op de massagetafel ligt en je lichaam door wiegen en stretchen in beweging wordt gebracht. Dit zorgt voor een diepe ontspanning. Gewrichten worden soepeler en je kunt je overgeven aan het ”bewogen worden”.

Van je stuitje tot je kruin bevinden zich zeven chakra’s.

Elk chakra bevat informatie over een bepaald levensthema. Zo vertelt bijvoorbeeld het eerste chakra, het stuitchakra, iets over hoe je bent geworden wie je nu bent. En het vierde, ofwel hartchakra, bevat informatie over beminnen en bemind worden. Wat voor relatie heb je met jezelf en de mensen om je heen?

Door de chakra’s aan te raken kun je je bewust worden van de verschillende levensgebieden die bij elk chakra horen.

Een massage voor vrouwen.
Extra lang tijd voor jezelf. Tijdens deze bijzondere en tedere massage gaat het om jouw hele lichaam. Er is zoveel te beleven en te ervaren als je stilstaat bij jezelf en je je met aandacht laat aanraken. Het gaat over jouw vrouw-zijn voelen, ervaren en vieren.

In een warme sfeervolle ruimte masseer ik je met warme olie. Ik gebruik verschillende manieren van aanraking. Ik stem af op wat jij nodig hebt. Ook leer ik je hoe je door een diepere ademhaling nog meer de ervaring van de massage toe kan laten en door je heen kan laten stromen.
Als je je geblokkeerd voelt in jezelf ben je ook van harte welkom. Afgestemd op wat jij nodig hebt, zoek ik aanrakingen die bij jou passen.
Veiligheid en respect voor jouw grenzen staan daarbij voorop.

Vóór de massage is er tijd om te vertellen wat je jezelf toewenst en waarom je de massage graag wilt ontvangen. Na afloop drinken we een kop thee en is er nog ruimte om eventueel te vertellen over je ervaring.

Een godinnenmassage kan betekenen:

  • Uitgebreide tijd nemen voor jezelf.
  • Aandachtige aanraking waarbij alles in jou er mag zijn, precies zoals het in je is.
  • Met aandacht naar oude pijn/blokkades gaan zodat er heling kan plaatsvinden.
  • meer in je lijf komen en genieten van je eigen schoonheid.
  • Je vrouw-zijn vieren!

 

Door een stille aanwezige aanraking van delen van je lichaam die extra energie kunnen gebruiken kunnen oude spanningen loslaten en kan de energie weer vrijer gaan stromen. De ervaring leert dat een healing ervaren kan worden als een moment van opladen en dieper in je lichaam zakken.